• FIG 9

          • Žiaci 9. ročníka absolvovali 14. mája blok finančnej gramotnosti v rozsahu 3 hodín. Pod vedením zamestnancov finančnej spoločnosti OVB, si mohli v rámci hry Finančná sloboda, na vlastnej koži vyskúšať tok peňazí v priebehu niekoľkých rokov. Žiaci si uvedomili, ako sa dá správne alebo menej správne hospodáriť s peniazmi. V teoretickej časti sa dozvedeli niečo o úlohe finančníctva, vhodnom investovaní a zabezpečení svojej budúcnosti.

          • Biologická olympiáda

          • Dňa 25. apríla 2024 sa uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády v kategórii D - TP.Reprezentoval nás žiak 6. A triedy, Matej Kamenčík. Umiestnil sa na 1. mieste. 

            Srdečne blahoželáme!

          • Medzinárodné preteky v lukostreľbe

          • V našej škole máme aj športovo nadané deti. Dôkazom toho je aj žiak 2. B triedy, Jerguš Bartovič, ktorý na medzinárodných pretekoch v lukostreľbe v Kroměříži získal vo svojej kategórii 1. miesto. Sme na neho hrdí a prajeme mu veľa úspechov v ďalších súťažiach.

          • Medzinárodný turnaj v ľadovom hokeji

          • Žiak našej školy, Samuel Foltány, sa zúčastnil medzinárodného turnaja v ľadovom hokeji v Maďarsku. So svojím tímom South Stars vyhral zlatú medailu.

            Blahoželáme!

          • Dunaj, k vašim službám...

          • Pre mnohých z nás sú utorkové a štvrtkové večery späté so sledovaním osudov hrdinov zo seriálu Dunaj, k vašim službám.

            Tento známy Dunaj na Slovensku, otvoril svoje brány aj pre žiakov z Koperníčky. Aspoň na chvíľu sme sa  mohli stať súčasťou tohto výnimočného projektu a preniesť sa v čase do roku 1939.

            Žiaci si mohli prezrieť unikátne kulisy dobovo zariadené, ktoré sa rozprestierajú na ploche vyše 2-tisíc metrov štvorcových. V ateliéri sa nachádza množstvo dobových dekorácií zo súkromných zbierok, takže ateliér aj vďaka nim pôsobí autenticky.

            Videli  sme výklady na priečelí obchodného domu Dunaj, poprechádzali sme sa v interiéroch vily Kučerovcov, odfotili sa v penzióne a v kabarete, prečítali jedálny lístok v honosnej reštaurácii.

            Atmosféru jedinečnosti nám dopĺňali dobové a na mieru šité kostýmy, klobúky aj charakteristické účesy.  

            Príjemným spestrením bolo stretnutie so známymi hercami. Jankom Koleníkom, Filipom Tůmom a Jankou Majeskou, ktorí nás samozrejme ohúrili hereckými výkonmi a na záver dňa sa spolu s nami odfotili. 

          • Jarný beh

          • V piatok, 03. 05. 2024, sa ako každoročne uskutočnil Jarný beh v Zámockej záhrade. Zúčastnili sa na ňom aj žiaci našej školy s nasledovnými úspechmi:

            1. ročník  - Mia Kinská  - 1. miesto

            2. ročník  - Elenka Sochorová - 1. miesto

                            - Ela Novotná - 3. miesto

                            - Alex Chovančík - 2. miesto

            3. ročník - Nikolas Strižinec - 2. miesto

                           - Matias Pavelka - 3. miesto

            4. ročník - Leonard Angyi - 1. miesto

                           - Alex Lehuta - 3. miesto

             

            Žiaci 2. stupňa sa umiestnili na "Jarnom behu" nasledovne:

            5. roč. - 3. miesto Martin Kolárik

            6. roč. - 2. miesto Natália Kardošová

                       - 3. miesto Oliver Kunkela

            7. roč. - 1. miesto Tomas Lelovič

                       - 3. miesto Dávid Hertel

            9. roč. - 1. miesto Marko Rusnák

            K umiestneniam blahoželáme a všetkým zúčastneným želáme do budúcich rokov veľa šťastia...

          • Písanie a odosielanie listov ešte nezapadlo prachom...


          • Presvedčili sa o tom aj piataci, ktorí napísali klasické listy a zapojili sa do celoslovenskej súťaže, Najkrajší list 2024 - „Napíš list budúcim generáciám o svete, ktorý, ako dúfaš, zdedia!“ 

            Listy sme spoločne odoslali. Proces posielania listov ich najviac zaujal. 

            Prajeme veľa šťastia v súťaži. 

          • Beseda s lesníkom

          • 26. apríla 2024 sa naši piataci a šiestaci stretli v Mestskej knižnici v Hlohovci s pánom lesníkom, ktorý im porozprával niečo o lese. Žiaci sa formou rozhovoru s pánom lesníkom dozvedeli veľa nových informácií o tom, čo je les, aké zvieratá v ňom žijú, aké rastliny v ňom rastú. Zistili prečo je les pre nás ľudí dôležitý a ako sa oň máme všetci starať. Pán lesník odpovedal žiakom na otázky a každý dostal pracovný list, ktorý si spolu vypracujeme v škole. Rozprávanie sa žiakom veľmi páčilo. 

             

          • Beseda so spisovateľkou Svetlanou Majchrákovou

          • 25. apríla 2024 sa žiaci 7. A a 7. B zúčastnili besedy so spisovateľkou Svetlanou Majchrákovou, ktorá sa
            venuje písaniu kníh pre deti a mládež s historickou tematikou. Svojimi knihami sa snaží pútavou formou sprístupniť deťom našu históriu. Knihy obsahujú aj romantické príbehy, takže si ich určite obľúbia nielen chlapci, ale i dievčatá. Pani spisovateľka veľmi zaujímavo rozprávala o svojej tvorbe. Predstavila žiakom hlavne svoju tetralógiu Kráľovstvo, Kráľ, Koruna a Kráľovná. Besedu obohatila aj ukážkami mečov zo svojej vlastnej zbierky, čím si získala najmä našich chlapcov. Beseda sa žiakom naozaj páčila. Dozvedeli sa niečo nové o našej histórii a hlavne o knihách, ktoré nepoznali. A snáď si ich niektorí i prečítajú.

          • Mladý záchranár civilnej ochrany

          • Naši siedmaci sa zúčastnili súťaže Mladý záchranár civilnej ochrany. Overili si teoretické, a aj praktické zručnosti z oblasti ochrany života a zdravia.

          • Vesmír očami detí

          • Barbora Kákošová, žiačka 3. B triedy, získala ocenenie a postup do celoslovenského kola  výtvarnej súťaž Vesmír očami detí. 

            Ďalšími postupujúcimi žiačkami, ktoré získali ocenenie vo Vlastivednom múzeu v Hlohovci sú:

            Viki Šišková (1. B trieda)

            Nina Vančová (6. A trieda)

            Blahoželáme!

          • Triednická hodina 3. B

          • Rýchlosť, obratnosť a šikovnosť, rovnako ako upevňovanie kamarátskych vzťahov, podporovanie sa navzájom, či ohľaduplnosť, si žiaci preverili na časti triednickej hodiny takouto, trochu netradičnou formou...

          • Staráme sa o našu planétu

          • Žiaci druhého ročníka v rámci Dňa Zeme mali vyučovanie trochu iné....

            Počas prvej a druhej vyučovacej hodiny triedili odpad do jednotlivých kontajnerov podľa farby, pod vedením pána Juríka. 

            Ďalšie dve hodiny navštívili žiaci firmu Pedersen (Šulekovo) na triedenie odpadu, kde mali možnosť vidieť v praxi, kam putuje odpad z domácností zo žltých kontajnerov.